top of page
Yoga

Yoga betekent verbinden. Als je regelmatig yoga beoefent, verbind je lichaam en geest. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft niet lenig te zijn of op je hoofd te staan om mee te kunnen doen. 

 

Hatha Yoga

Deze vorm van yoga is de meest bekende en een rustige vorm van yoga. De asana's (houdingen) worden wat langer aangehouden, zodat er tijd is om te voelen en te ontspannen. Er wordt aandacht besteed aan de ademhaling (pranayama) en meditatie.

Yin Yoga

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga en geeft rust en ruimte in lichaam en geest. Je blijft langere tijd in één positie. Deze vorm van yoga is ook heel geschikt voor mensen met klachten van fysieke aard (o.a. rug- en bekken-klachten). In iedere les is er een bodyscan, aandacht voor de ademhaling en ontspanning.

 

Stress Relief

Een yogales met houdingen uit de yinyoga, hatha en vinyassa, plus ademhalings­oefeningen en meditatie. Deze vorm van yoga brengt een diepe ontspanning en rust in het hoofd.

Yoga etc.
Vinyasa Flow 

Een krachtige, dynamische vorm van yoga. De oefeningen worden met elkaar verbonden door vloeiende bewegingen en de adem. De zonnegroet in verschillende uitvoeringen staat centraal.

 

Kundalini Yoga

De Yoga van het Bewustzijn is een dynamische yoga waarin lichaamshoudingen van inspanning naar ontspanning zich afwisselen met ademhalingstechnieken, klank, handhoudingen met meditatie. Het houdt je gezond en soepel en maakt je sterk, geeft je meer energie en ontspanning.

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende, meditatieve houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden.

Yoga Relax / Yoga Plus

Een aangepaste vorm van yoga speciaal voor mensen met fysieke beperkingen of blessures. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een stoel als zitten op de grond niet gaat. De houdingen zijn vooral bedoeld om te herstellen en fysiek weer sterker te worden. Ook voor ouderen en zwangeren zeer geschikt.

Aerial Yoga en  Aerial Yin Yoga

Jij, een doek en de zwaartekracht! Beleef een nieuwe yogaervaring. Het doek ondersteunt, haalt compressie uit je wervelkolom en geeft je een gevoel van vrijheid. 

bottom of page